Årets først jagt på Fuglsang. 

13. jan. 2024 -- Tilføjet af : AabySogns

6. januar 2024 i solskin og 11 graders frost, 14 friske jægere og 6 nok endnu mere friske hunde var mødt frem. Vi havde igen fornøjelsen af, at have en af vores juniorjægere med på jagt, nemlig Elias Jacobsen. Elias fik prøvet, både hvordan det er at stå for som skytte og hvordan det er at drive med hund som hundefører. 

Morgenkaffen blev indtaget og efterfulgt af parolen i jagthytten. Vi iførte os herefter det varme overtøj, som kom på prøve, i det friske lidt kølige vejr. 

Skytter og hundefolk gik hver sin vej, og jagtdagen startede. 

Vi startede med at drive skoven af, hvor der blev set en hel del spor efter vildt, der blev også skudt til en sneppe, den blev dog gemt til senere. 

Da hundefolkene var på vej ud for at drive marken imod øst, fik den vågne juniorjæger Elias, øje på et par rådyr i naboens læbælte. Disse rådyr valgte så at sætte kurs over mod den mark vi lige havde drevet af. 

Så gik jagtinstinkterne op i de unge, Andreas fik afsat hunden til Elias, og satte i fuldt firspring i samme retning som dyrene, men dyrene var nu hurtigere, og holdt sig på behørig afstand, så jeg tror nu nok de morede sig lige så meget som os andre. 

Det var måske for hårdt for Andreas med denne lille friske løbetur, det vides dog ikke med sikkerhed, men Elias måtte agere hundefører resten af jagten. Der er nok en ny hundefører på vej her, for det klarede han nu meget godt. Jagten blev genoptaget, dog i et lidt mere normalt tempo. Sidste såt bød igen på lidt snepper, som vi kiggede på..  

Jagten blev genoptaget, dog i et lidt mere normalt tempo. Sidste såt bød igen på lidt snepper, som vi kigger på igen næste gang.  

Det hele sluttede med den sikre såt i hytten med den varme kaffe og den medbragte madpakke. En rigtig hyggelig dag med masser af frisk luft og godt selskab. 

Jagtudvalget siger tak for endnu en god dag på Fuglsang, vi ses igen samme sted den 27. januar til sæsonens sidste fællesjagt. 

Husk Tilmelding 

/ Jagtudvalget, Rene 

 

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/