Medlemshistorie indsendt af John Larsen - 3. generationer på jagt

1. jan. 2023 -- Tilføjet af : AabySogns

For godt 47 år siden fik jeg jagttegn og har gennem årene nydt mange, mange jagtture i naturen. 

Trækjagten på ænder og gæs har altid været min største interesse og riffeljagten har også min store interesse. Jeg kom sent i gang med riffeljagten og fik først riffel i 2008. Ligeledes nyder jeg fællesjagterne, som giver et dejligt samvær med jagtkammerater.  

Da min søn Morten var 3-4 år begyndte jeg at tage ham med på jagt. Interessen for jagt og natur var stor, og han kom med på jagt så tit som det var muligt. Da han blev 16 år, fik han fri fra skole så han kunne komme til prøve for at få jagttegnet, og han bestod uden fejl. Da Morten´s søn Rasmus var 3-4 år begyndte han også at komme med på jagt og er med på jagt så tit som det er muligt, både fællesjagter, trækjagt og bukkejagt. Rasmus har allerede nu stor viden om natur og jagt. I år fik han fri fra skole fra at komme med sin far Morten på bukkejagt på premieredagen, og de fik nedlagt en ulige seksender. En fantastisk oplevelse for dem begge. 

Når der mulighed for det, kører Rasmus og jeg ud i naturen med kikkert og madpakke. Turenes foretrukne mål er St. Vildmose og Ulvedybet ved Gjøl. I efteråret 2021 var vi alle tre på trækjagt, hvor det lykkedes at få nedlagt gæs. I år var vi igen alle 3 afsted og fik en gås med hjem. Særligt på trækjagten nyder vi det alle tre, da der er altid fugle i luften, og vi har alle tre kikkerter med, så det giver os nogle fantastiske naturoplevelser.  

For mig er det vigtigt at få børn og unge med ud i naturen og gerne skærpe deres interesse for at gå på jagt. Det kan vi erfarne jægere gøre ved at tage dem med. Jeg tager sammen med Henning Kiil ud på skoler med BLIV NATURLIGVIS som er gratis naturformidling til børn og unge som Danmarks Jægerforbund har sammen med Danmarks Sportsfiskerforbund. Her fortæller vi om jagt fra Istiden til i dag. Igen for at få børn og unge ud i naturen, så de kan opleve, hvilke fantastiske oplevelser naturen giver. Jeg er sikker på, at Rasmus bliver jæger. Hans interesse for jagt og natur er rigtig stor.  

For nylig meldte jeg ham ind i Danmarks Jægerforbund som Juniorjæger. Her har han mulighed for at komme med til mange arrangementer og læse sit eget nummer af bladet JÆGER. Han har fået velkomstgave og der kommer en gave til jul og til hans fødselsdag - et godt initiativ taget af Danmarks Jægerforbund. 

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/