DJ Forbundsmesterskab I jagthorn - 2022 Søgård Lejren 

5. jun. 2022 -- Tilføjet af : AabySogns

 

Lørdag den 21. maj blev der i Sønderjylland ved Søgård Lejren, afholdt Jægerforbundets Forbundsmesterskab i jagthorn. 

Det er et arrangement der afvikles årligt, med deltagelse af grupper og solister i både fürst pless og parforce horn. Deltagerne er enten kvalificeret fra foregående år eller via de regionale kredsprøver tidligere på året. 

De lokale Gråsten Blæsere stod for at afholde mesterskabet, som var flot tilrettelagt. Søgård Lejren er oprindeligt et gods etableret i 1300-tallet, med ældre flotte bygninger. I dag holder Hjemmeværnet til på Søgård inkl. omkringliggende øvelsesterræn. 

Flere blæsegrupper har haft svært ved at komme igang efter coronapausen, men der var på dagen højt niveau fra de fremmødte blæsere, både solister og grupper. Det var flot at opleve de forskellige signaler og musikstykker som blev fremført.  

Derudover var der hygge og snak på tværs af deltagerne, så selvom det er en konkurrence man har trænet til gennem længere tid, er det sociale også vigtigt. 

Fra Aaby Sogns Jagtforening - Torngårdsblæserne var Jesper Sommer kvalificeret til B-rækken. 

Til trods for at Jesper ikke havde optimal forberedelse til prøven, var det en super flot præstation, der sad “lige i skabet”. Det lød super godt, og han fik en flot 3. plads. Dermed er Jesper oprykket til A-rækken og forhåndskvalificeret til næste års FM. 

Stort TILLYKKE Jesper..! 

Jeg deltog selv i Mester-rækken, hvor det blev til en dag på det jævne, som rakte til en 5. plads. 

Dette var så slutning på en god sæson i Torngårdsblæserne. 

Vi har haft gode øveaftener med masser af fornuftig snak, gode madder serveret af Benny, Jan, Bageren og Marinussen. Sidst men ikke mindst stor tak for undervisning til Bjarne Rasmussen. 

Vi håber der er nye blæsere klar til sæsonstart efter sommer, og måske er nogle af de “gamle” Torngårdsblæsere klar igen. 

/ Ole Poulsen. 

 

Du kan læse mere om forbundsmesterskabet og se resultaterne her

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/