Jagthorn - efterår 2023

Opstart 12. September 2023 kl. 18:30 hvor alle deltagere møder op kl. 18:30.                                      

Efterfølgende mødetider: 
Begynderhold for uøvede 18:30 - 19:30  
Hold for let øvede/øvede 20:00 – 21:00  

(der kan købes kaffe m/brød der serveres i pausen fra kl.19:30-20:00) Mød op og bliv en del af fællesskabet omkring det at spille på Jagthorn. 

Til nybegyndere der gerne vil prøve eller udfordre sig selv i at blæse på et jagthorn, er der mulighed for udlån af både Fürst-Pless jagthorn eller Parforce jagthorn 

Undervisningen foregår med instruktør. 

Alle er velkommen, også ikke medlemmer af Jagtforeningen.

/ Vel mødt Jagthornsudvalget. 

Ved nærmere info kontakt: 
Per H Marinussen mob. 22179258 / mail: hoejrup@has.dk 
Jan Christensen mob. 40530154 / mail: Jan_christensen_8@hotmail.com 
Benny Rodkjær mob. 42773462 / jette-benny@hotmail.com 

 

DJ Forbundsmesterskab I jagthorn - 2022 Søgård Lejren 

Lørdag den 21. maj blev der i Sønderjylland ved Søgård Lejren, afholdt Jægerforbundets Forbundsmesterskab i jagthorn. 

Det er et arrangement der afvikles årligt, med deltagelse af grupper og solister i både fürst pless og parforce horn. Deltagerne er enten kvalificeret fra foregående år eller via de regionale kredsprøver tidligere på året. 

De lokale Gråsten Blæsere stod for at afholde mesterskabet, som var flot tilrettelagt. Søgård Lejren er oprindeligt et gods etableret i 1300-tallet, med ældre flotte bygninger. I dag holder Hjemmeværnet til på Søgård inkl. omkringliggende øvelsesterræn. 

Flere blæsegrupper har haft svært ved at komme igang efter coronapausen, men der var på dagen højt niveau fra de fremmødte blæsere, både solister og grupper. Det var flot at opleve de forskellige signaler og musikstykker som blev fremført.  

Derudover var der hygge og snak på tværs af deltagerne, så selvom det er en konkurrence man har trænet til gennem længere tid, er det sociale også vigtigt. 

Fra Aaby Sogns Jagtforening - Torngårdsblæserne var Jesper Sommer kvalificeret til B-rækken. 

Til trods for at Jesper ikke havde optimal forberedelse til prøven, var det en super flot præstation, der sad “lige i skabet”. Det lød super godt, og han fik en flot 3. plads. Dermed er Jesper oprykket til A-rækken og forhåndskvalificeret til næste års FM. 

Stort TILLYKKE Jesper..! 

Jeg deltog selv i Mester-rækken, hvor det blev til en dag på det jævne, som rakte til en 5. plads. 

Dette var så slutning på en god sæson i Torngårdsblæserne. 

Vi har haft gode øveaftener med masser af fornuftig snak, gode madder serveret af Benny, Jan, Bageren og Marinussen. Sidst men ikke mindst stor tak for undervisning til Bjarne Rasmussen. 

Vi håber der er nye blæsere klar til sæsonstart efter sommer, og måske er nogle af de “gamle” Torngårdsblæsere klar igen. 

/ Ole Poulsen. 

 

Duelighedsprøve for jagthorn 

Efter et par år uden duelighedsprøver på grund af coronaen, blev prøverne genoptaget i år. Skørping Jagtforening arrangerede duelighedsprøver for kreds 1 og kreds 2, søndag den 20. marts på Skørping Kulturstation.  

Fra Torngårdsblæserne deltog der to blæsere i solo bronze på Fürst Pless, to blæsere i solo guld på Fürst Pless og en gruppe, på 9 blæsere, i bronze. Alle Torngårdsblæserne gjorde det rigtig godt og kom hjem med et duelighedsmærke. 

 

Logo_Torngrdsblserne.png 

© 2023 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/