Jagt og regulering

Trækjagt

Hellediengene: Vi har lejet jagten på et par parceller med adgang jordtilliggende ned mod Ryå. Her tilbydes der trækjagt. Jagtforeningen kan tilbyde udlån af trækjagtudstyr.

 

Gjøl: Vi har lejet jagten på et areal på 12ha umiddelbart nord/vest for skydebanen på Gjøl. Her tilbydes der ligeledes trækjagt . Jagtforeningen kan tilbyde udlån af trækjagtudstyr.

 

Kort kan købes ved henvendelse til kassereren, hpm1764@gmail.com eller 21 31 90 45. 

 

Husk:  

  • Kortet giver ret til trækjagt på foreningens arealer. 
  • Ret til at købe gæstekort.  

 

Gæstekortet er din mulighed for at invitere en jagtkammerat der ikke er medlem af Aaby Sogns Jagtforening med på et morgen- og aftentræk. Gæstekortet fås ved at kontakte formanden for jagtudvalget. Han har i øvrigt samme telefonnummer og mailadresse som kassereren. 

 

Fællesjagt med hagl og dådyrjagt med riffel

Fuglsangreviret, Dyrhedenvej 19, 9300 Sæby (umiddelbart syd for Sæby), hvor vi har lejet jagtretten på 56 HA, hvor der er mulighed for fællesjagter (hagl) og riffeljagt dels på sommerbukken og dådyrjagt i månederne december og januar. Der findes en jagthytte på reviret. Den må benyttes i relation til jagterne.

Regulering

Hvorfor regulering?

 

Regulering af skadevoldende vildt hører med som et naturligt element i jægernes interesse for faunaen samt ofte også for at regulere vildtarter og bekæmpe invasive arter, der udgør    et erhvervs- eller samfundsmæssigt problem. 

 

Lovgivning for regulering

 

Regulering sker efter retningslinjerne i Bekendtgørelse om vildtskader (Miljøministeriet).

 

Skal der søges reguleringstilladelse til alle reguleringsopgaver? 

 

Nogle reguleringsopgaver kan foregå uden forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen og andre reguleringsopgaver kan kun foregå efter at lodsejer har søgt og fået en tilladelse  fra Naturstyrelsen. Lodsejeren kan herefter frit vælge en reguleringsjæger til at udføre opgaven.

 

Hvilke arter kan reguleres?

 

I Bekendtgørelse af vildtskader (Miljøministeriet) finder der en uddybende liste over arter, der kan reguleres uden eller med en reguleringstilladelse udstedt af Naturstyrelsen.

 

Arter, der oftest reguleres: 

·         Rovpattedyr, eks. ræv, husmår, mårhund, mink

·         Fuglevildt, eks. råger, skarv, sølvmåge, ringduer, visse arter af gæs

·         Hjortevildt, eks. krondyr, dådyr og sika

·         Sæler og vildkaniner

 

Hvem må foretage reguleringsopgaverne: 

 

Som udgangspunkt må jægere med gyldigt jagttegn foretage regulering ud fra gældende regler, og mange af jægerne i Aaby Sogns Jagtforening deltager i reguleringsopgaverne.

 

Der er dog nogle af rekvirenterne, eks. Naturstyrelsen og efterhånden flere kommuner, der kræver at reguleringsjægerne, der skal løse en pågældende opgave, har gennemgået et uddannelsesforløb i Danmarks Jægerforbund = en reguleringsjæger, der med andre ord er klædt godt på til at varetage opgaven sikkert og som er opdateret på reglerne. Aaby Sogns Jagtforening har blandt medlemmerne et antal uddannede reguleringsjæger, der alle er udstyret med en gul/orange vest med teksten Reguleringsjæger på ryggen samt et af Danmarks Jægerforbund udstedt legitimationskort. 

 

Reguleringsopgaver henhører til det frivillige arbejde i jagtforeningerne. Der kan dog være tale om en kompensation for visse udgifter, f.eks. transport.      

Jagt- og juniorudvalg: